bewaar
Venkelmacaroni
Venkelmacaroni
bewaar

Venkelmacaroni

25 min. bereiden
15 min. wachten
87waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

venkelknollen

2 el

traditionele olijfolie

400 g

schelpjespasta

250 g

camembert

Dit heb je nodig

  • ovenvaste schaal

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de venkel in dunne plakjes, bewaar het eventuele venkelgroen ter garnering. Fruit de venkel in de olie 7-8 minuten op middelhoog vuur. Kook de pasta 1 minuut korter dan de aanwijzingen op de verpakking aangeven. Meng de venkel met de schelpjespasta, breng pittig op smaak met zout en (versgemalen) peper en doe het geheel over in de ingevette ovenschaal.

2

Snijd de camembert in plakken. Beleg de schotel met de plakken camembert. Laat de ovenschotel in het midden van de oven in 15 minuten warm worden, totdat de kaas helemaal gesmolten is en gaat bubbelen. Bestrooi het gerecht met het achtergehouden fijngesneden venkelgroen.