Warme banaan met chocolade
Een toetje waarmee je punten scoort. (En het mooie: je hebt het vast allemaal al in huis.)
235 kcal
10 min. bereiden, 15 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
2 bananen
bananen
4 eetlepel hagelslag puur
hagelslag puur
1 mespunt kaneelpoeder
kaneelpoeder
125 ml verse slagroom
verse slagroom
1 eetlepel kristalsuiker
kristalsuiker
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2008 nr. 01 - Lekker beginnen!
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bananen eerst in de breedte en dan in de lengte doormidden. Vouw grote vellen aluminiumfolie dubbel, leg in het midden van elk vel 2 stukken banaan en strooi er 1 el hagelslag en kaneel over.
Vouw de foliepakketjes goed dicht en zet ze 15-20 min. in de hete oven. Klop de slagroom stijf met de suiker. Neem de pakketjes uit de oven, maak ze open en schep de banaan voorzichtig in schaaltjes.
Verdeel de achtergebleven chocolade en het eventuele kookvocht erover. Serveer met de slagroom en bestrooi met wat extra kaneel.
- variatietipSchenk voor volwassenen een klein scheutje jenever over de banaan voor hij de oven in gaat.
Warme banaan met chocolade
Een toetje waarmee je punten scoort. (En het mooie: je hebt het vast allemaal al in huis.)

nagerecht
4 personen
235 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bananen eerst in de breedte en dan in de lengte doormidden. Vouw grote vellen aluminiumfolie dubbel, leg in het midden van elk vel 2 stukken banaan en strooi er 1 el hagelslag en kaneel over.
Vouw de foliepakketjes goed dicht en zet ze 15-20 min. in de hete oven. Klop de slagroom stijf met de suiker. Neem de pakketjes uit de oven, maak ze open en schep de banaan voorzichtig in schaaltjes.
Verdeel de achtergebleven chocolade en het eventuele kookvocht erover. Serveer met de slagroom en bestrooi met wat extra kaneel.
variatietip:Schenk voor volwassenen een klein scheutje jenever over de banaan voor hij de oven in gaat.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 bananen
4 el hagelslag puur
1 mespunt kaneelpoeder
125 ml verse slagroom
1 el kristalsuiker
Dit heb je nodig
aluminiumfolie




