bewaar
Warme banaan met chocolade
Warme banaan met chocolade
bewaar

Warme banaan met chocolade

Een toetje waarmee je punten scoort. (En het mooie: je hebt het vast allemaal al in huis.)

10 min. bereiden
15 min. oventijd
101waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

bananen

4 el

hagelslag puur

1 mespunt

kaneelpoeder

125 ml

verse slagroom

1 el

kristalsuiker

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Een toetje waarmee je punten scoort. (En het mooie: je hebt het vast allemaal al in huis.)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bananen eerst in de breedte en dan in de lengte doormidden. Vouw grote vellen aluminiumfolie dubbel, leg in het midden van elk vel 2 stukken banaan en strooi er 1 el hagelslag en kaneel over.

2

Vouw de foliepakketjes goed dicht en zet ze 15-20 min. in de hete oven. Klop de slagroom stijf met de suiker. Neem de pakketjes uit de oven, maak ze open en schep de banaan voorzichtig in schaaltjes.

3

Verdeel de achtergebleven chocolade en het eventuele kookvocht erover. Serveer met de slagroom en bestrooi met wat extra kaneel.

tip

variatietipSchenk voor volwassenen een klein scheutje jenever over de banaan voor hij de oven in gaat.