Warme banaan met chocolade

Een toetje waarmee je punten scoort. (En het mooie: je hebt het vast allemaal al in huis.)

235 kcal

10 min. bereiden, 15 min. oventijd

3.8/5

(108)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 bananen

    bananen

  • 4 eetlepel hagelslag puur

    hagelslag puur

  • 1 mespunt kaneelpoeder

    kaneelpoeder

  • 125 ml verse slagroom

    verse slagroom

  • 1 eetlepel kristalsuiker

    kristalsuiker

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bananen eerst in de breedte en dan in de lengte doormidden. Vouw grote vellen aluminiumfolie dubbel, leg in het midden van elk vel 2 stukken banaan en strooi er 1 el hagelslag en kaneel over.

  2. Vouw de foliepakketjes goed dicht en zet ze 15-20 min. in de hete oven. Klop de slagroom stijf met de suiker. Neem de pakketjes uit de oven, maak ze open en schep de banaan voorzichtig in schaaltjes.

  3. Verdeel de achtergebleven chocolade en het eventuele kookvocht erover. Serveer met de slagroom en bestrooi met wat extra kaneel.

  • variatietipSchenk voor volwassenen een klein scheutje jenever over de banaan voor hij de oven in gaat.

Wat vond je van dit recept?

Warme banaan met chocolade

Een toetje waarmee je punten scoort. (En het mooie: je hebt het vast allemaal al in huis.)

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig