Ge­gla­ceer­de wor­tel­tjes

Door worteltjes te glaceren, worden ze nog zoeter. Ziet er chic uit, maar is stiekem niet zo moeilijk.

(83) waardeer
hollands bijgerecht Door worteltjes te glaceren, worden ze nog zoeter. Ziet er chic uit, maar is stiekem niet zo moeilijk. 6 personen
3 83

Advertentie

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het groene loof van de peentjes tot op 2 cm, schraap de peentjes schoon en spoel ze af onder stromend water. Kook ze in het sinaasappelsap met de honing, zout naar smaak en het water in 6-8 min. beetgaar.
  2. Schep de worteltjes met een schuimspaan uit de pan in een schaal. Laat het kookvocht met de boter in 5-10 min. inkoken tot een siroop en schep door de worteltjes.

serveertip:

Je kunt de worteltjes ook koud serveren als salade. Aangemaakt met olijfolie en (zee)zout, en bestrooid met wat verse dille of tijm.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 4  g
  • natrium 15 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Geglaceerde worteltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gla­ceer­de wor­tel­tjes

1
1
  • 1 bos bospeentje

Snijd het groene loof van de peentjes tot op 2 cm, schraap de peentjes schoon en spoel ze af onder stromend water.

2
2
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 2 el vloeibare honing
  • 500 ml water

Kook ze in het sinaasappelsap met de honing, zout naar smaak en het water in 6-8 min. beetgaar.

3
3

Schep de worteltjes met een schuimspaan uit de pan in een schaal.

4
4
  • 3 el ongezouten boter

Laat het kookvocht met de boter in 5-10 min. inkoken tot een siroop en schep door de worteltjes.

serveertip:

Je kunt de worteltjes ook koud serveren als salade. Aangemaakt met olijfolie en (zee)zout, en bestrooid met wat verse dille of tijm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.