bewaar
Geglaceerde worteltjes
Geglaceerde worteltjes
bewaar

Geglaceerde worteltjes

Door worteltjes te glaceren, worden ze nog zoeter. Ziet er chic uit, maar is stiekem niet zo moeilijk.

15 min. bereiden
10 min. wachten
84waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 bos

bospeentje

100 ml

sinaasappelsap

2 el

vloeibare honing

500 ml

water

3 el

ongezouten roomboter

Door worteltjes te glaceren, worden ze nog zoeter. Ziet er chic uit, maar is stiekem niet zo moeilijk.

Aan de slag

1

Snijd het groene loof van de peentjes tot op 2 cm, schraap de peentjes schoon en spoel ze af onder stromend water. Kook ze in het sinaasappelsap met de honing, zout naar smaak en het water in 6-8 min. beetgaar.

2

Schep de worteltjes met een schuimspaan uit de pan in een schaal. Laat het kookvocht met de boter in 5-10 min. inkoken tot een siroop en schep door de worteltjes.

tip

serveertipJe kunt de worteltjes ook koud serveren als salade. Aangemaakt met olijfolie en (zee)zout, en bestrooid met wat verse dille of tijm.