Geglaceerde worteltjes
Door worteltjes te glaceren, worden ze nog zoeter. Ziet er chic uit, maar is stiekem niet zo moeilijk.
Ingrediënten
6 personen
1 bos
bospeentje
100 ml
sinaasappelsap
2 el
vloeibare honing
500 ml
water
3 el
ongezouten roomboter
Aan de slag
Snijd het groene loof van de peentjes tot op 2 cm, schraap de peentjes schoon en spoel ze af onder stromend water. Kook ze in het sinaasappelsap met de honing, zout naar smaak en het water in 6-8 min. beetgaar.
Schep de worteltjes met een schuimspaan uit de pan in een schaal. Laat het kookvocht met de boter in 5-10 min. inkoken tot een siroop en schep door de worteltjes.
Geglaceerde worteltjes
Door worteltjes te glaceren, worden ze nog zoeter. Ziet er chic uit, maar is stiekem niet zo moeilijk.

bijgerecht
6 personen
110 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Snijd het groene loof van de peentjes tot op 2 cm, schraap de peentjes schoon en spoel ze af onder stromend water. Kook ze in het sinaasappelsap met de honing, zout naar smaak en het water in 6-8 min. beetgaar.
Schep de worteltjes met een schuimspaan uit de pan in een schaal. Laat het kookvocht met de boter in 5-10 min. inkoken tot een siroop en schep door de worteltjes.
serveertip:Je kunt de worteltjes ook koud serveren als salade. Aangemaakt met olijfolie en (zee)zout, en bestrooid met wat verse dille of tijm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)1 bos bospeentje
100 ml sinaasappelsap
2 el vloeibare honing
500 ml water
3 el ongezouten roomboter