bewaar
Hertenbiefstuk met rodekool en balsamico
Hertenbiefstuk met rodekool en balsamico
bewaar

Hertenbiefstuk met rodekool en balsamico

30 min. bereiden
95waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

aardappelwafeltjes

1 zakje

pijnboompitten

3

uien

4 eetlepels

olijfolie

1 zakje

rode kool met appel

2 eetlepels

balsamicoazijn

2 theelepels

oregano

1 pak

hertenbiefstuk

25 g

boter

Aan de slag

Aardappelwafeltjes in oven bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Pijnboompitten in droge koekenpan op matig vuur al roerend bruinroosteren. Op bord laten afkoelen. Uien pellen en in partjes snijden. In koekenpan 2 el olie verhitten en hierin uien 3 min. bakken. Rodekool en balsamicoazijn toevoegen en op matig vuur verwarmen. Pijnboompitten erdoor scheppen. 2 el olijfolie ondertussen met oregano en zout en peper naar smaak mengen. Hiermee hertenbiefstukjes rondom inwrijven. Boter in koekenpan bruin laten worden. Hierin biefstukjes op matig vuur in ca. 6 min. rondom bruinbakken. Inhoud van zakje saus door jus roeren en verwarmen. Rodekool en aardappelwafeltjes over 4 borden verdelen. Hertenbiefstukjes ernaast leggen. Saus over vlees scheppen en (koude) chutney ernaast scheppen.