Ingrediënten
4 personen
1 zak
aardappelwafeltjes
1 zakje
pijnboompitten
3
uien
4 eetlepels
olijfolie
1 zakje
rode kool met appel
2 eetlepels
balsamicoazijn
2 theelepels
oregano
1 pak
hertenbiefstuk
25 g
boter
Aan de slag
Aardappelwafeltjes in oven bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Pijnboompitten in droge koekenpan op matig vuur al roerend bruinroosteren. Op bord laten afkoelen. Uien pellen en in partjes snijden. In koekenpan 2 el olie verhitten en hierin uien 3 min. bakken. Rodekool en balsamicoazijn toevoegen en op matig vuur verwarmen. Pijnboompitten erdoor scheppen. 2 el olijfolie ondertussen met oregano en zout en peper naar smaak mengen. Hiermee hertenbiefstukjes rondom inwrijven. Boter in koekenpan bruin laten worden. Hierin biefstukjes op matig vuur in ca. 6 min. rondom bruinbakken. Inhoud van zakje saus door jus roeren en verwarmen. Rodekool en aardappelwafeltjes over 4 borden verdelen. Hertenbiefstukjes ernaast leggen. Saus over vlees scheppen en (koude) chutney ernaast scheppen.
Hertenbiefstuk met rodekool en balsamico

hoofdgerecht
4 personen
756 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aardappelwafeltjes in oven bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Pijnboompitten in droge koekenpan op matig vuur al roerend bruinroosteren. Op bord laten afkoelen. Uien pellen en in partjes snijden. In koekenpan 2 el olie verhitten en hierin uien 3 min. bakken. Rodekool en balsamicoazijn toevoegen en op matig vuur verwarmen. Pijnboompitten erdoor scheppen. 2 el olijfolie ondertussen met oregano en zout en peper naar smaak mengen. Hiermee hertenbiefstukjes rondom inwrijven. Boter in koekenpan bruin laten worden. Hierin biefstukjes op matig vuur in ca. 6 min. rondom bruinbakken. Inhoud van zakje saus door jus roeren en verwarmen. Rodekool en aardappelwafeltjes over 4 borden verdelen. Hertenbiefstukjes ernaast leggen. Saus over vlees scheppen en (koude) chutney ernaast scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 zak aardappelwafeltjes
1 zakje pijnboompitten
3 uien
4 eetlepels olijfolie
1 zakje rode kool met appel
2 eetlepels balsamicoazijn
2 theelepels oregano
1 pak hertenbiefstuk
25 g boter