bewaar
Speklap met rodekool en gembersiroop
Speklap met rodekool en gembersiroop
bewaar

Speklap met rodekool en gembersiroop

30 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

aardappels

2

uien

3 eetlepels

zonnebloemolie

1 bakje

mix voor babi ketjap

400 g

speklapjes

4 eetlepels

ketjap manis

1 pot

rode kool met appel

4 eetlepels

gembersiroop

Aan de slag

Aardappels in 20 min. gaarkoken. In koekenpan uien glazig fruiten in olie. Mix voor babi ketjap toevoegen en 1 min. meebakken. Uimengsel met schuimspaan uit pan nemen. In achtergebleven olie speklapjes 5 min. aan beide zijden op hoog vuur aanbraden. Uimengsel terugdoen in pan, geheel op smaak brengen met ketjap. Spek nog 10 min. op laag vuur laten sudderen. Rodekool met gembersiroop volgens aanwijzing op verpakking verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappels, rodekool en speklapjes met saus over vier borden verdelen.

algemeenprijs per persoon 1.70 (in november/december 2005)