bewaar
Zalm met gebakken aardappelen en erwtjes
Zalm met gebakken aardappelen en erwtjes
bewaar

Zalm met gebakken aardappelen en erwtjes

30 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappels

1

citroen

8 eetlepels

olie

2 x 2

zalmfilets

450 g

tuinerwten

½ zakje

verse munt

1 zakje

bosuitjes

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Was de ongeschilde aardappelen en snijd ze in de lengte in 8 partjes. Snijd met een scherp mesje of dunschiller de gele schil van de citroen en snijd die in stukjes. Verwarm 4 eetlepels olie in een wok en bak hierin de aardappelpartjes en de stukjes citroenschil al omscheppend goudbruin en gaar in ca. 20 minuten. Bestrooi tussendoor met (grof zee)zout naar smaak. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de zalmfilets in 5 minuten aan weerszijden goudbruin en gaar. Kook de tuinerwten in 2-3 minuten gaar. Giet ze af en meng er 2 eetlepels olie, de munt en de bosui door. Serveer de zalm met de citroen-aardappeltjes en de tuinerwten.