Worteltaartjes (carrot cakes)

Deze carrot cake snij je in 12 kleine stukjes. Het perfecte gebakje voor bij de koffie of als traktatie.

445 kcal

25 min. bereiden, 50 min. oventijd

3/5

(482)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • rechthoekige bakvorm (20 x 30 cm)


2007 nr. 12 - Ouderwets lekker

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt op laag vuur de boter en roer met een garde de suiker en de honing erdoor tot een gladde massa. Klop nu de eieren erdoorheen. Roer het bakmeel erdoor tot je een dik beslag krijgt. Rasp de wortel, hak de walnoten grof en schep erdoorheen.

  2. Vet de bakvorm in. Lepel het beslag in de bakvorm en bak de taart in ca. 50 min. gaar. Laat de taart buiten de oven 15 min. afkoelen. Pers de limoen uit. Roer de roomkaas met het limoensap en de poedersuiker tot een romige crème. Bestrijk de taart met de limoencrème. Snijd de worteltaart in 12 stukken.

  • Hoe moet ik raspen?

    Instructievideo - 01:38 min.

Wat vond je van dit recept?

Worteltaartjes (carrot cakes)

Deze carrot cake snij je in 12 kleine stukjes. Het perfecte gebakje voor bij de koffie of als traktatie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig