bewaar
Gebakken vis met paddenstoelenmihoen
Gebakken vis met paddenstoelenmihoen
bewaar

Gebakken vis met paddenstoelenmihoen

30 min. bereiden
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

mihoen

2 tenen

knoflook

400 g

paddenstoelen voor risotto

300 g

prei

400 g

diepvries pangasiusfilet

8 el

tarwebloem

3 el

milde olijfolie

150 ml

woksaus teriyaki

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud.

2

Pel de knoflook, snijd in plakjes en halveer de grotere paddenstoelen. De kruiden uit de paddenstoelenmix gebruik je niet. Snijd het donkergroene gedeelte van de prei (dit gebruik je niet). Snijd de rest van de prei in 3 stukken en snijd in dunne reepjes.

3

Bestrooi de vis met peper en zout en wentel om in de bloem. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de vis ca. 8-10 min gaar. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de prei en knoflook 3 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 min. mee. Voeg de mihoen en woksaus toe en laat 3 min. doorwarmen. Verdeel over 4 borden en leg de vis ernaast.