bewaar
Krokante vis met spinazie
Krokante vis met spinazie
bewaar

Krokante vis met spinazie

25 min. bereiden
99waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

diepvries pangasiusfilet

4 el

tarwebloem

2

middelgrote eieren

100 g

paneermeel

2 zakjes

mix voor aardappelpuree

50 g

ongezouten roomboter

300 g

verse spinazie

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

Aan de slag

1

Laat de pangasiusfilet ontdooien. Bestrooi de pangasiusfilet met peper en zout en wentel door de bloem. Klop de eieren los in een diep bord. Strooi het paneermeel op een ander bord. Haal de vis door het ei en wentel vervolgens door het paneermeel. Druk het paneermeel stevig aan en leg de vis op een bord.

2

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de vis op middelhoog vuur in 5-7 min. goudbruin en gaar.

3

Verhit ondertussen de rest van de boter in een hoge pan, doe de helft van de spinazie erbij en laat slinken. Voeg de rest van de spinazie toe tot deze gaar is. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel de vis, aardappelpuree en de spinazie over borden.

tip

algemeenHet lievelingsgerecht van Dries Mertens, aanvaller bij FC Utrecht, is krokante vis met spinazie. Dries: 'Voor deze vis met spinazie kom ik graag thuis - daar word je stoer en sterk van!'

Paneren

Instructievideo - 00:49 min.