Kro­kan­te ka­bel­jauw­haas met pe­ter­se­lie­pu­ree

Kabeljauw in een krokant jasje!

(20) waardeer
hollands hoofdgerecht Kabeljauw in een krokant jasje! 4 personen
4 20

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de worteltjes 8 min. Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe. Giet af in een vergiet en spoel kort af onder koud stromend water.
  2. Snijd de kabeljauwhaas in 4 stukken. Doe het paneermeel in een diep bord. Klop de eieren los in een tweede bord. Bestrooi de kabeljauwhaasjes met de bloem, peper en zout. Haal de kabeljauw achtereenvolgens door het ei en paneermeel. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwhaas in 8-10 min. goudbruin. Keer halverwege.
  3. Snijd de peterselie fijn. Giet de aardappelen af. Voeg de boter, melk, peterselie en nootmuskaat toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de kabeljauwhaas met de peterseliepuree en groenten over de borden.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

kookstaptip:

Wil je zien hoe je de kabeljauwhaas paneert? Bekijk de instructievideo op ah.nl/allerhande/video/paneren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 01 - Kickstart , Allerhande Box week 44 2016

Krokante kabeljauwhaas met peterseliepuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te ka­bel­jauw­haas met pe­ter­se­lie­pu­ree

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 800 g worteltjes & peultjes

Kook ondertussen de worteltjes 8 min. Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe. Giet af in een vergiet en spoel kort af onder koud stromend water.

3
3
  • 520 g verse kabeljauwhaasjes
  • 75 g paneermeel
  • 2 middelgrote eieren

Snijd de kabeljauwhaas in 4 stukken. Doe het paneermeel in een diep bord. Klop de eieren los in een tweede bord.

4
4
  • 2 el tarwebloem

Bestrooi de kabeljauwhaasjes met de bloem, peper en zout. Haal de kabeljauw achtereenvolgens door het ei en paneermeel.

5
5
  • 2 el (olijf)olie

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwhaas in 8-10 min. goudbruin. Keer halverwege.

6
6
  • 30 g verse peterselie
  • 25 g ongezouten boter
  • 150 ml halfvolle melk
  • ½ tl gedroogde nootmuskaat

Snijd de peterselie fijn. Giet de aardappelen af. Voeg de boter, melk, peterselie en nootmuskaat toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de kabeljauwhaas met de peterseliepuree en groenten over de borden.

kookstaptip:

Wil je zien hoe je de kabeljauwhaas paneert? Bekijk de instructievideo op ah.nl/allerhande/video/paneren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.