bewaar
Champignontaart met tijm
Champignontaart met tijm
bewaar

Champignontaart met tijm

10 min. bereiden
25 min. wachten
138waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bakje

champignons

1 bakje

verse tijm

1 zak

champignon roerbakmix

2 el

olijfolie

6

eieren

150 ml

melk

1 zakje

gemalen kaas

1 pakje

bladerdeeg

boter

Dit heb je nodig

  • wok

  • springvorm (Ø 24 cm), ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in vieren. Ris de tijmblaadjes van de takjes en meng ze in een kom met de roerbakmix en de champignons. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verhit de olie in een wok en roerbak het champignonmengsel 4 min. Klop de eieren los in een grote kom met de melk, kaas en peper en zout. Bekleed de springvorm met deeg en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Schep het champignonmengsel in de vorm en verdeel het eimengsel er gelijkmatig over. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.