bewaar
Appel-yoghurtbrulée
Appel-yoghurtbrulée
bewaar

Appel-yoghurtbrulée

15 min. bereiden
68waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

appels

1 kleine

citroen

2 eetlepels

kristalsuiker

2 bakjes

Griekse yoghurt

4 eetlepels

lichtbruine basterdsuiker

Dit heb je nodig

  • lage vuurvaste dessertschaaltjes

Aan de slag

Grill voorverwarmen. Appels schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen. Appel in stukjes snijden en in pannetje doen. Citroenschil boven appel raspen. Halve citroen boven appel uitknijpen. Kristalsuiker en 4 el water toevoegen en op matig vuur 5 min. koken. Zo nu en dan roeren. Beetje laten afkoelen. In schaal yoghurt en appelmengen. In 4 ovenvaste schaaltjes scheppen. Basterdsuiker er zo gelijkmatig mogelijk over verdelen. Direct onder hete grill zetten en suiker in paar min. laten smelten. Iets laten afkoelen, zodat suiker hard kan worden.