bewaar
Italiaanse broodschotel met champignons
Italiaanse broodschotel met champignons
bewaar

Italiaanse broodschotel met champignons

30 min. bereiden
58waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

champignons

2 el

traditionele olijfolie

400 g

Italiaanse roerbakmix

6

middelgrote eieren

260 g

mascarponesaus

150 g

geraspte kaas voor pasta

12 sneetjes

volkorenbrood

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (1.5 liter)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de champignons 2 min. Voeg de roerbakmix toe en bak 3 min. mee.

2

Kluts de eieren in een ruime schaal. Klop de mascarponesaus erdoor. Roer het champignon-groentemengsel en de helft van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de korsten van het brood en snijd elke boterham in 4 puntjes. Bedek de bodem van de ovenschaal met 12 puntjes brood. Verdeel de helft van het eiermengsel erover. Leg daarop weer 12 puntjes brood en schep de rest van de saus erop. Zet de rest van de broodjes met de punt naar boven in de saus. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak 15-20 min. in de oven. Verdeel over de borden.