bewaar
Frittata met champignons
Frittata met champignons
bewaar

Frittata met champignons

20 min. bereiden
20 min. oventijd
131waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

champignons

1

groene paprika

2

uien

3 el

zonnebloemolie

6

middelgrote eieren

250 g

magere kwark

100 g

geraspte oude kaas

Dit heb je nodig

  • taartvorm (Ø 28 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snipper de ui.

2

Verhit in een grote koekenpan de olie en fruit de ui ca. 2 min. Voeg de champignons en paprika toe en bak ca. 5 min. mee. Klop de eieren los met de kwark. Breng op smaak met peper en zout.

3

Vet de vorm in. Schep het champignonmengsel met een schuimspaan in de taartvorm. Schenk het eimengsel erover en strijk glad. Bestrooi met de kaas. Bak de frittata in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Serveer met stokbrood.

combinatietipLekker met groene salade.