Frittata met champignons

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g champignons
- 1 groene paprika
- 2 uien
- 3 el zonnebloemolie
- 6 middelgrote eieren
- 250 g magere kwark
- 100 g geraspte oude kaas
Keukenspullen
- taartvorm (Ø 28 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snipper de ui.
- Verhit in een grote koekenpan de olie en fruit de ui ca. 2 min. Voeg de champignons en paprika toe en bak ca. 5 min. mee. Klop de eieren los met de kwark. Breng op smaak met peper en zout.
- Vet de vorm in. Schep het champignonmengsel met een schuimspaan in de taartvorm. Schenk het eimengsel erover en strijk glad. Bestrooi met de kaas. Bak de frittata in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Serveer met stokbrood.
combinatietip:
Lekker met groene salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 570 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 52 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Frittata met champignons
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Frittata met champignons
Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4.
- 400 g champignons
Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.
- 1 groene paprika
- 2 uien
- 3 el zonnebloemolie
Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snipper de ui. Verhit in een grote koekenpan de olie en fruit de ui ca. 2 min.
- 6 middelgrote eieren
- 250 g magere kwark
Voeg de champignons en paprika toe en bak ca. 5 min. mee. Klop de eieren los met de kwark. Breng op smaak met peper en zout.
- 2 el zonnebloemolie
- 100 g geraspte oude kaas
Vet de vorm in. Schep het champignonmengsel met een schuimspaan in de taartvorm. Schenk het eimengsel erover en strijk glad. Bestrooi met de kaas.
Bak de frittata in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Serveer met stokbrood.
combinatietip:
Lekker met groene salade.