bewaar
Zweedse mosselen
Zweedse mosselen
bewaar

Zweedse mosselen

25 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 kg

mosselen

25 g

boter

4

ansjovisfilets

1 zakje

verse dille

1 bekertje

crème fraîche

3 eetlepels

mierikswortel

Aan de slag

Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan. Verhit de boter in een ruime pan en fruit hierin de ansjovis 1 minuut. Leg de mosselen erop en kook ze met de deksel op de pan in 5-8 minuten gaar. Schud de pan (met gesloten deksel) af en toe goed om. Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan. Bestrooi de mosselen voor serveren met dille. Roer een sausje van de crème fraîche met de mierikswortel en zout en peper naar smaak en serveer dit bij de mosselen.

algemeenLekker met stokbrood.