bewaar
Indiase mosselen
Indiase mosselen
bewaar

Indiase mosselen

25 min. bereiden
68waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 kg

mosselen

1 eetlepel

olie

2 zakjes

bosuitjes

400 ml

kokosmelk

½ pot

tikka masalasaus

Aan de slag

Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan. Verhit de olie in een ruime pan en bak de bosui 1 minuut (houd 1 bosui apart). Leg de mosselen op de bosui. Meng de kokosmelk met de tikka masalasaus en schenk dit in de pan. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 minuten gaar; schud de pan (met geslotendeksel) af en toe goed om. Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan. Bestrooi de mosselen met de achtergehouden stukjes bosui.

tip

algemeenLekker met ovenwarm naanbrood of krokante (mini)pappadums.