Mos­se­len met wit­bier

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(34) waardeer
hollands voorgerecht 4 personen
3 34

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spoel de mosselen af in ruim koud water, gooi de kapotte en de open mosselen (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg. Verwarm de oven voor op 225 °C. Neem 4 grote stukken dubbelgevouwen folie of bakpapier. Leg de mosselen in het midden van de stukken folie, verdeel de helft van de bosui en boter erover en vouw de pakketjes dicht. Houd een kleine opening en schenk daarin een scheutje bier. Klem de randen van het bakpapier eventueel vast met een metalen paperclip of nietje (niet nodig bij aluminiumfolie). Verwarm de pakketjes 15 minuten in het midden van de oven. Leg ze opengevouwen op een bord en bestrooi ze met de rest van de bosui. Lekker met knapperig brood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.