Zee­wolf in se­sam-krui­den­korst

(18) waardeer
japans hoofdgerecht 4 personen
3 18

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg zout en de mie toe. Trek na 1 min. de mie los met een vork. Kook 4 min. gaar en schep de mie met een schuimspaan uit de pan. Bewaar het water. Spoel de mie koud onder stromend water en laat uitlekken. Draai met een vork 12 nestjes van de mie.
 2. Dep de vis droog met keukenpapier en wentel door een mengsel van garam masala en sesamzaad. Snijd de houtachtige onderkant van de aspergebroccoli. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in ringetjes.
 3. Verhit 3 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de vis op middelhoog vuur in 8 min. krokant en net gaar. Keer halverwege en schep de peper door het bakvet.
 4. Breng het kookwater van de mie aan de kook en stoom de aspergebroccoli in een vergiet of stoommandje in 5-7 min. beetgaar. Verhit 3 el olie in een andere koekenpan. Leg de mienestjes erin, druk ze iets plat en bak ze 3-4 min. per kant. Leg op elk bord 3 mienestjes en daarop de bimi en de vis. Garneer met de gebakken peperringetjes en de koriander. Besprenkel met de olie.

Tip:

Deze groente is een kruising van broccoli en Chinese groene kool. U kunt bimi ook vervangen door broccoli.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

instructievideo - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
 • energie 550 kcal
 • eiwit 43 g
 • koolhydraten 24 g
 • vet 32 g
  waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zeewolf in sesam-kruidenkorst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zee­wolf in se­sam-krui­den­korst

1
1
 • 125 g eiermie

Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg zout en de mie toe. Trek na 1 min. de mie los met een vork.

2
2

Kook 4 min. gaar en schep de mie met een schuimspaan uit de pan. Bewaar het water. Spoel de mie koud onder stromend water en laat uitlekken. Draai met een vork 12 nestjes van de mie.

3
3
 • 600 g verse zeewolfhaasjes
 • 1 el garam masala
 • 1 el sesamzaad

Dep de vis droog met keukenpapier en wentel door een mengsel van garam masala en sesamzaad.

4
4
 • 500 g aspergebroccoli
 • 1 rode peper

Snijd de houtachtige onderkant van de aspergebroccoli. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in ringetjes.

5
5
 • 3 el wokolie

Verhit 3 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de vis op middelhoog vuur in 8 min. krokant en net gaar. Keer halverwege en schep de peper door het bakvet.

6
6

Breng het kookwater van de mie aan de kook en stoom de aspergebroccoli in een vergiet of stoommandje in 5-7 min. beetgaar.

7
7
 • 3 wokolie

Verhit 3 el olie in een andere koekenpan. Leg de mienestjes erin, druk ze iets plat en bak ze 3-4 min. per kant.

8
8
 • 15 g verse koriander
 • 2 el olijfolie knoflook/chilipeper

Leg op elk bord 3 mienestjes en daarop de bimi en de vis. Garneer met de gebakken peperringetjes en de koriander. Besprenkel met de olie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.