bewaar
Zeewolf in sesam-kruidenkorst
Zeewolf in sesam-kruidenkorst
bewaar

Zeewolf in sesam-kruidenkorst

30 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

eiermie

600 g

vers zeewolfhaasje

1 el

garam masala

1 el

sesamzaad

500 g

aspergebroccoli

1

rode peper

3 el

wokolie

3

wokolie

15 g

verse koriander

2 el

olijfolie knoflook/chilipeper

Aan de slag

1

Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg zout en de mie toe. Trek na 1 min. de mie los met een vork. Kook 4 min. gaar en schep de mie met een schuimspaan uit de pan. Bewaar het water. Spoel de mie koud onder stromend water en laat uitlekken. Draai met een vork 12 nestjes van de mie.

2

Dep de vis droog met keukenpapier en wentel door een mengsel van garam masala en sesamzaad. Snijd de houtachtige onderkant van de aspergebroccoli. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in ringetjes.

3

Verhit 3 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de vis op middelhoog vuur in 8 min. krokant en net gaar. Keer halverwege en schep de peper door het bakvet.

4

Breng het kookwater van de mie aan de kook en stoom de aspergebroccoli in een vergiet of stoommandje in 5-7 min. beetgaar. Verhit 3 el olie in een andere koekenpan. Leg de mienestjes erin, druk ze iets plat en bak ze 3-4 min. per kant. Leg op elk bord 3 mienestjes en daarop de bimi en de vis. Garneer met de gebakken peperringetjes en de koriander. Besprenkel met de olie.

algemeenDeze groente is een kruising van broccoli en Chinese groene kool. U kunt bimi ook vervangen door broccoli.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.