Lactosevrij ijs van chocola en peren

746 kcal

10 min. bereiden, 3 uur wachten

3.7/5

(55)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • staafmixer


2007 week 36-37 - 2007 week 36-37

Aan de slag

  1. Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer de peren, kaneel, poedersuiker en het citroensap met de staafmixer.

  2. Breek 250 gram chocolade in stukjes. Doe de chocolade en Soya cuisine in een steelpan en laat op laag vuur al roerend smelten. Voeg als het mengsel mooi glad is de gepureerde peer toe. Laat iets afkoelen. Schenk het mengsel in de diepvriesbak en laat in 3 uur bevriezen. Roer de eerste 2 uur elke 30 min. door. Verdeel de semifreddo over 4 schaaltjes en schaaf er 50 gram chocolade over.

  • algemeen100% lactosevrij? Alle ingrediënten in dit recept zijn lactosevrij. De chocolade wordt echter geproduceerd in een omgeving waar ook melkproducten verwerkt worden. Hoewel de kans klein is, zou dit product daarom sporen van lactose kunnen bevatten.

Wat vond je van dit recept?

Lactosevrij ijs van chocola en peren

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig