bewaar
Portugees visschoteltje
Portugees visschoteltje
bewaar

Portugees visschoteltje

Gekruide kabeljauw onder een dakje van romige puree: klinkt goed, toch?

30 min. bereiden
77waarderingen

Ingrediënten

4 personen

240 g

verse kabeljauwfilet

2

uien

5 tenen

knoflook

15 g

verse koriander

4 el

traditionele olijfolie

1½ tl

cayennepeper

2 tl

paprikapoeder

1

citroen

600 g

diepvries snijbonen

270 g

mix voor aardappelpuree

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Gekruide kabeljauw onder een dakje van romige puree: klinkt goed, toch?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de kabeljauw in stukken van ca. 2 cm. en bestrooi met 1 tl zout. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de koriander fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Breng op smaak met knoflook, cayennepeper, paprikapoeder, peper en eventueel zout. Rasp de citroenschil erboven en bak 2 min. mee. Voeg de kabeljauw toe en bak 2 min. mee. Pers de citroen. Voeg de snijbonen toe en bak 1 min. mee. Breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.

2

Bereid intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met de rest van de olie, koriander, citroensap, peper en eventueel zout. Schep het vismengsel in de ovenschaal. Bedek het vismengsel met de aardappelpuree en laat in de oven in ca. 10 min. lichtbruin worden.