bewaar
Gnocchi met Gorgonzolasaus
Gnocchi met Gorgonzolasaus
bewaar

Gnocchi met Gorgonzolasaus

50 min. bereiden
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kruimige aardappelen

1

ei

100 g

tarwebloem

1 bekertje

slagroom

100 g

Gorgonzola

25 g

rucolasla

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

Kook de aardappelen in de schil in 20 min. gaar, giet ze af en laat ze 5 min. staan. Schil ze en stamp ze fijn terwijl ze nog warm zijn. Splits het ei. Roer de dooier met wat zout door de puree en voeg zoveel bloem toe dat een samenhangende deegstructuur ontstaat. Verdeel het deeg in 4 porties. Rol elke portie met bebloemde handen op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rol van 1 cm dikte. Snijd er stukjes van 2 cm van. Duw er met uw vinger een holte in, terwijl je er met een vork aan de andere kant een ribbelpatroon in drukt. Leg de gnocchi in één laag in een met bloem bestoven schaal. Verwarm de slagroom in een pan. Voeg de Gorgonzola toe en laat de kaas op laag vuur smelten, roer regelmatig. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Breng ondertussen in een pan ruim water met zout aan de kook. Leg de gnocchi er voorzichtig in en kook ze gaar in 2-3 min. (ze zijn gaar als ze komen bovendrijven). Schep ze met een schuimspaan uit de pan in 4 diepe borden. Verdeel de gorgonzolasaus erover en garneer met de rucola.

tip

algemeenAardappelen die in de schil worden gekookt, hebben een vollere smaak. Dit maakt de gnocchi extra lekker.