bewaar
Basilicumijs met pistachenoten
Basilicumijs met pistachenoten
bewaar

Basilicumijs met pistachenoten

25 min. bereiden
4 uur wachten
51waarderingen

Ingrediënten

6 personen

4

eieren

125 g

fijne kristalsuiker

250 ml

volle melk

1 tl

maizena

1 zakje

ongezouten pistachenoten

1 bakje

basilicum

250 ml

slagroom

12

countrykoekjes

Dit heb je nodig

  • mixer

  • vijzel

  • diepvriesdoos (inhoud ca. 1 liter)

  • ijsmachine

Aan de slag

1

Klop in een kom de eidooiers en suiker met de mixer tot een dikke, bleekgele crème. Verwarm de melk in een pannetje tot hij lauwwarm is en roer de eidooiers erdoor. Zet de pan op laag vuur, schep er 1 tl maizena door en verwarm het mengsel al kloppend met de garde tot het zo dik is dat het aan de achterkant van een lepel blijft hangen. Laat de custard 10-15 min afkoelen.

2

Stamp in een vijzel de pistachenoten met het basilicum fijn. Klop in een kom de slagroom lobbig. Schep de pistachenoten, het basilicum en de slagroom door de custard. Draai het mengsel in een ijsmachine in 20 min. tot ijs of schep het in een diepvriesdoos en laat het in de vriezer in minimaal 4 uur bevriezen. Roer het ijs tijdens het invriezen iedere 30 min. met een vork om. Schep op 6 koekjes een laag ijs en dek het af met de rest van de koekjes.

tip

Vijzelen

Instructievideo - 01:06 min.