bewaar
Aardbeiensorbet met basilicum
Aardbeiensorbet met basilicum
bewaar

Aardbeiensorbet met basilicum

15 min. bereiden
4 uur wachten
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

zoetstof in poedervorm

6 blaadjes

basilicum

3 x 250 g

aardbeien

2 eetlepels

balsamicoazijn

Dit heb je nodig

  • diepvriesbak inhoud ca. 1 liter

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Los de zoetstofpoeder op in 100 ml kokend water. Snijd 2 blaadjes basilicum in flinterdunne reepjes. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en pureer de aardbeien in de keukenmachine of met de staafmixer (houd enkele mooie aardbeien apart ter garnering). Roer de suikersiroop, de balsamicoazijn en het fijngesneden basilicum door de gepureerde aardbeien en doe het geheel over in een diepvriesdoos. Bevries de aardbeienpuree in ongeveer 4 uur in de diepvries. Schep de aardbeienpuree elk uur om met een vork en schraap daarbij de ijskristallen van de zijkanten. Serveer het ijs met de achtergehouden aardbeien en een blaadje basilicum.

tip

algemeenZitten er grote kristallen in het ijs? Laat het een beetje ontdooien en maak het weer smeuïg door er kort de staafmixer op te zetten.