bewaar
Gegrilde romanasla met tomaat
Gegrilde romanasla met tomaat
bewaar

Gegrilde romanasla met tomaat

Ja, je kunt sla ook grillen. Dat geeft de frisse groente een goede bits en heerlijke smaak.

15 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

verse peterselie

3

rijpe tomaten

25 g

pijnboompitten

2 kroppen

romainesla

2 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

1 el

balsamicoazijn

Dit heb je nodig

  • grillpan

Ja, je kunt sla ook grillen. Dat geeft de frisse groente een goede bits en heerlijke smaak.

Aan de slag

1

Snijd de peterselie fijn. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes en het vocht. Meng de blokjes in een kom met de peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak en laat even staan.

2

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Was de kroppen sla in hun geheel en schud ze goed droog. Verwijder eventueel lelijke buitenste bladeren.

3

Halveer de kroppen in de lengte. Pers de knoflook en roer door de olijfolie en bestrijk de kroppen rondom met de olie. Leg de kroppen sla (eventueel in twee keer) met de snijkant in een hete grillpan en rooster 2-3 minuten tot er mooi bruine strepen ontstaan en de sla iets slinkt, keer de kroppen en rooster ook de andere kant 2 minuten.

4

Leg de gegrilde kroppen met de snijkant naar boven in een warme lage schaal en sprenkel de balsamicoazijn erover. Strooi er wat zout en peper over, schep het tomatenmengsel erop en strooi de geroosterde pijnboompitten erover.