Penne met tomaat en mascarponesaus
De mozzarellabolletjes smelten half in de warme tomatensaus.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g penne
- 300 g mini mozarella's
- 1 courgette
- 2 tenen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 380 g pastasaus tomaat en mascarpone (pot 190 g)
- 200 g gemengde ijsbergsla (zak 200 g)
- 4 el sladressing balsamico (fles a 270 ml)
Advertentie
Bereiden
Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mozzarella uitlekken. Maak de courgette schoon en snijd deze in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Verhit in een braadpan de olie en bak de courgette en knoflook 4 min. zachtjes. Roer de pastasaus erdoor en laat het door en door warm worden. Roer de penne en de pastasaus erdoor en laat het 1 min. doorwarmen. Meng de sla met de dressing. Breng de penne op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 635 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 69 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 665 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Penne met tomaat en mascarponesaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Penne met tomaat en mascarponesaus
- 300 g penne
- 300 g mini mozarella's
- 1 courgette
- 2 tenen knoflook
Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mozzarella uitlekken. Maak de courgette schoon en snijd deze in blokjes. Pel en snipper de knoflook.
- 2 el traditionele olijfolie
- 380 g pastasaus tomaat en mascarpone
Verhit in een braadpan de olie en bak de courgette en knoflook 4 min. zachtjes. Roer de pastasaus en de mozzarellabolletjes erdoor en laat het door en door warm worden. Roer de penne erdoor en laat nog 1 min. doorwarmen.
- 200 g gemengde ijsbergsla
- 4 el sladressing balsamico
Meng de sla met de dressing. Breng de penne op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met salade.