Si­naas­ap­pel-vis­pak­ket­jes met snij­bo­nen

(37) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 37

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • stoommandje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Hak de dille fijn. In schaal bevroren snijbonen mengen met sinaasappelschil, 1/4 dille, krieltjes, olijfolie en het zout. 4 grote stukken bakpapier op aanrecht leggen. Midden op elk vel 1/4 snijboonmengsel scheppen. Visfilets erop leggen. Met zout en rest dille bestrooien en sinaasappelsap erover schenken. Bakpapier dichtvouwen, eventueel vastzetten met paperclips of nietjes. Pakketjes in stoommand boven laag kokend water leggen. Deksel op pan doen. Op matig hoog vuur gaarstomen in ca. 15 min. Pakketjes op vier borden leggen en aan tafel openmaken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 313 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 22-23

Sinaasappel-vispakketjes met snijbonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Si­naas­ap­pel-vis­pak­ket­jes met snij­bo­nen

1
1
  • 1 medium handsinaasappel
  • 15 g verse dille

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Hak de dille fijn.

2
2
  • 600 g verse snijbonen
  • 425 g barbecue minikrieltjes
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 tl zout

In schaal bevroren snijbonen mengen met sinaasappelschil, 1/4 dille, krieltjes, olijfolie en het zout. 4 grote stukken bakpapier op aanrecht leggen.

3
3
  • 4 verse pangasiusfilets

Midden op elk vel 1/4 snijboonmengsel scheppen. Visfilets erop leggen. Met zout en rest dille bestrooien en sinaasappelsap erover schenken.

4
4

Bakpapier dichtvouwen, eventueel vastzetten met paperclips of nietjes.

5
5

Pakketjes in stoommand boven laag kokend water leggen. Deksel op pan doen. Op matig hoog vuur gaarstomen in ca. 15 min.

6
6

Pakketjes op vier borden leggen en aan tafel openmaken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.