bewaar
Burgers met gesmolten kaas en Vlaamse friet
Burgers met gesmolten kaas en Vlaamse friet
bewaar

Burgers met gesmolten kaas en Vlaamse friet

20 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 liter

frituurolie

4

Garden Gourmet vegetarische hamburger

4 plakjes

rookkaas

700 g

Vlaamse frites

1

tomaat

1

krop ijsbergsla

340 g

zoetzure augurk

5 el

mayonaise

Aan de slag

Olie om te frituren verhitten. In koekenpan 2 el olie (per 4 burgers) verhitten. Burgers 1 min. bakken op hoog vuur, keren, op elk een plak kaas leggen, met deksel op laag vuur nog 3 min. bakken. Ondertussen de friet in 3 min. goudbruin en knapperig frituren. Tomaat en sla schoonmaken. Tomaat in blokjes snijden. Sla en augurken in reepjes snijden. Dressing roeren van 1/5 mayonaise en 3 el van het augurkenvocht (voor 4 personen). Dressing met de tomaten, augurk en sla mengen. De friet serveren met de burgertjes, salade en de rest van de mayonaise.