Vegetarische burger met friet
Burger + friet = vrijdagklassieker. We stoppen 'm in een vegajasje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 700 g verse Franse friet
- 3 el milde olijfolie
- 4 Italiaanse bollen
- 4 De Vegetarische Slager Mc2 burgers
- 5 el Calvé mayonaise
- ½ el wittewijnazijn
- 1 el water
- 200 g gesneden ijsbergsla
- 150 g komkommerrauwkost
Keukenspullen
- bakpapier
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 ̊C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met ⅔ van de olie, peper en eventueel zout en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudgeel. Schep halverwege om. Bak de Italiaanse bollen de laatste 7 min. op een rooster boven de friet in de oven.
- Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril in ca. 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
- Meng ondertussen 2/5 van de mayonaise met de azijn, het water, peper en eventueel zout. Houd een handje sla achter, meng de rest van de sla met de helft van de rauwkost en de mayonaisedressing.
- Snijd de broodjes open en besmeer de snijkanten met de rest van de mayonaise. Verdeel de rest van de sla, de burgers en de rest van de rauwkost erover en dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer met de salade en friet.
variatietip:
Liever geen Mc2 burger? Vervang ‘m door een Italiaanse champignonburger (schaal 2 stuks).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 935 kcal
- eiwit 26 g
-
koolhydraten 95 g
waarvan suikers 7 g -
vet 48 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 1.320 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Vegetarische burger met friet
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegetarische burger met friet
Verwarm de oven voor op 220 ̊C.
- 700 g verse Franse friet
- 2 el milde olijfolie
Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met de olie, peper en eventueel zout en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudgeel.
- 4 Italiaanse bollen
Schep halverwege om. Bak de Italiaanse bollen de laatste 7 min. op een rooster boven de friet in de oven.
- 4 De Vegetarische Slager Mc2 burgers
- 1 el milde olijfolie
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril in ca. 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
- 2 el Calvé mayonaise
- ½ el wittewijnazijn
- 1 el water
Meng ondertussen de mayonaise met de azijn, het water, peper en eventueel zout.
- 150 g gesneden ijsbergsla
- 75 g komkommerrauwkost
Meng de sla met de rauwkost en de mayonaisedressing.
- 3 el Calvé mayonaise
Snijd de broodjes open en besmeer de snijkanten met de rest van de mayonaise.
- 50 g gesneden ijsbergsla
- 75 g komkommerrauwkost
Verdeel de rest van de sla, de burgers en de rest van de rauwkost erover en dek af met de bovenkant van de broodjes.
Serveer met de salade en friet.
variatietip:
Liever geen Mc2 burger? Vervang ‘m door een Italiaanse champignonburger (schaal 2 stuks).