bewaar
Vegetarische burger met friet
Vegetarische burger met friet
bewaar

Vegetarische burger met friet

Burger + friet = vrijdagklassieker. We stoppen 'm in een vegajasje.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

verse Franse friet

3 el

milde olijfolie

4

Italiaanse bollen

4

De Vegetarische Slager Mc2 burgers

5 el

Calvé mayonaise

½ el

wittewijnazijn

1 el

water

200 g

gesneden ijsbergsla

150 g

komkommerrauwkost

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • grillpan

Burger + friet = vrijdagklassieker. We stoppen 'm in een vegajasje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 ̊C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met ⅔ van de olie, peper en eventueel zout en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudgeel. Schep halverwege om. Bak de Italiaanse bollen de laatste 7 min. op een rooster boven de friet in de oven.

2

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril in ca. 5 min. goudbruin. Keer halverwege.

3

Meng ondertussen 2/5 van de mayonaise met de azijn, het water, peper en eventueel zout. Houd een handje sla achter, meng de rest van de sla met de helft van de rauwkost en de mayonaisedressing.

4

Snijd de broodjes open en besmeer de snijkanten met de rest van de mayonaise. Verdeel de rest van de sla, de burgers en de rest van de rauwkost erover en dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer met de salade en friet.

variatietip Liever geen Mc2 burger? Vervang ‘m door een Italiaanse champignonburger (schaal 2 stuks).