bewaar
Zomerse kabeljauwschotel
Zomerse kabeljauwschotel
bewaar

Zomerse kabeljauwschotel

25 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 eetlepels

olie

2

sjalotten

1 teentje

knoflook

1 blik

tomatenblokjes

2

zoete puntpaprika's

100 ml

vermout

2 eetlepels

anijsdrank

4 stukken

kabeljauwfilet

2 eetlepels

bloem

100 g

Hollandse garnalen

1 zakje

dille

Aan de slag

1

Verhit 3 eetlepels olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin. Voeg de tomatenblokjes, paprika, vermout en anijsdrank toe en laat het geheel 15 minuten met de deksel op de pan sudderen. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

2

Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en wentel 'm door de bloem. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de kabeljauw in 5-8 minuten lichtbruin en gaar. Bak de laatste minuut de garnalen mee.

3

Verdeel de tomaten-paprikasaus over vier borden en schep de kabeljauw met garnaaltjes ernaast. Bestrooi het geheel met dille en serveer direct. Lekker met couscous of rijst.