bewaar
Gelderse karnemelkschotel met spekjes
Gelderse karnemelkschotel met spekjes
bewaar

Gelderse karnemelkschotel met spekjes

30 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappels

500 g

gerookte spekreepjes

750 ml

karnemelk

1 el

maizena

1

kropsla

1 zakje

bosuitjes

Aan de slag

Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Bak de spekjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag tot ze krokant zijn. Schenk het meeste spekvet eruit (dat wordt verder niet gebruikt). Roer 2 el karnemelk door de maizena en schenk het maizenamengsel door de rest van de karnemelk. Schenk de karnemelk bij de spekjes en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het doorkoken tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Doe de kropsla in een schaal en strooi de ringetjes bosui erover. Giet de aardappels af en serveer ze met de karnemelksaus met spekjes en de kropsla.

tip

algemeenBegint de karnemelksaus te schiften? Voeg dan wat extra maizena toe.