bewaar
Lamsbiefstuk met basilicumkorstje
Lamsbiefstuk met basilicumkorstje
bewaar

Lamsbiefstuk met basilicumkorstje

20 min. bereiden
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 sneetjes

witbrood

1 zakje

basilicum

enkele takjes

verse peterselie

½ eetlepel

Zaanse mosterd

3 eetlepels

olijfolie

1 pak

lamsbiefstuk

Dit heb je nodig

  • kleine lage ovenschaal

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Verkruimel de sneetjes brood in de keukenmachine of met de staafmixer. Roer het basilicum en de fijngesneden peterselie inclusief de steeltjes erdoor, zodat een kruimig mengsel ontstaat. Voeg al draaiend de mosterd en 1 eetlepel olijfolie toe. Breng het kruidenmengsel op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verwarm de ovengrill voor. Dep de lamsbiefstukjes droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de lamsbiefstukjes op hoog vuur in 1-2 minuten per kant bruin. Leg de lamsbiefstukjes naast elkaar in de ovenschaal en verdeel het kruiden-broodmengsel erover. Druk het mengsel licht aan en schuif de schaal 15 centimeter onder de hete grill. Laat het kruidenkorstje in 2-3 minuten licht kleuren. Lekker met aardappelpuree, sugarsnaps en gegrilde (tros)tomaten.