bewaar
Zuurkool met reuzenbonen
Zuurkool met reuzenbonen
bewaar

Zuurkool met reuzenbonen

20 min. bereiden
77waarderingen

Ingrediënten

4 el

olijfolie

2

uien

1 teen

knoflook

1 zak

zuurkool

2 blikken

reuzenbonen

2 el

Zaanse mosterd

300 g

zalmfilet

1 bakje

platte peterselie

Aan de slag

1

Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 5 min. Voeg de zuurkool toe en bak 10 min. op laag vuur mee, met de deksel op de pan. Doe de bonen erbij en bak ca. 3 min. mee totdat ze warm zijn. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

2

Dep ondertussen de zalm droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm in 6-8 min. gaar. Keer halverwege.

3

Schep de peterselie door het zuurkool-bonenmengsel en serveer met de zalm.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.