bewaar
Crispy yoghurtijs
Crispy yoghurtijs
bewaar

Crispy yoghurtijs

10 min. bereiden
6 uur wachten
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

honing

500 ml

Griekse yoghurt

25 g

ontbijtgranen met honing

Aan de slag

Roer 1 eetlepel honing goed door de yoghurt en schep de ontbijtgranen met honing erdoorheen. Schep het yoghurtmengsel in een plastic bak (je kunt hiervoor het beste een zachte plastic bak nemen, aangezien het ijs uitzet tijdens het opvriezen). Laat het yoghurtijs 6 uur opstijven in de vriezer. Roer het yoghurtijs na 2 uur even goed door met een vork, om de vorming van ijskristallen te voorkomen. Schep met een hete (ijs)lepel mooie bolletjes van het ijs, verdeel die over vier borden of kommen en besprenkel ze met de rest van de honing.

tip

algemeenServeer het yoghurtijs met wat verse munt.

algemeenSchep wat pecannoten, geroosterde amandelen en/of walnoten door de yoghurt voordat je 'm invriest.