Île flot­tan­te

Îles flottantes: drijvende eilandjes in een zee van warme vanille.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 12 min. oventijd
(80) waardeer
frans nagerecht Îles flottantes: drijvende eilandjes in een zee van warme vanille. 4 personen
3 80

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Splits de eieren, houd de eidooiers achter. Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf in een schone, vetvrije kom. Het eiwit is goed als je de kom op z’n kop kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt. Schep 4 grote bollen (per 4 personen) van het eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak ca. 12 min. in de oven tot de buitenkant goed droog is.
  2. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Klop het merg samen met de suiker door de eidooiers.
  3. Verwarm de melk tot hij lauw is in een pan met dikke bodem. Klop het ei-mengsel erdoor en breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Draai het vuur laag. Los de maizena op in het warm water en voeg toe. Laat het mengsel zachtjes doorkoken tot het gebonden is. Draai het vuur dan uit.
  4. Schep de warme vanillecrème in diepe borden en laat de eiwitten er als eilandjes op drijven (îles flottantes). Serveer direct.
video

Bin­den van soe­pen en sau­zen

instructievideo - 00:47 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 120 mg
Tags
Ook te zien in

Île flottante

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Île flot­tan­te

1
1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2
2
  • 4 middelgrote eieren

Splits de eieren, houd de eidooiers achter.

3
3
  • 8 el poedersuiker

Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf in een schone, vetvrije kom. Het eiwit is goed als je de kom op z’n kop kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt.

4
4
  • 2 el amandelschaafsel

Schep 4 grote bollen (per 4 personen) van het eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met het amandelschaafsel.

5
5

Bak ca. 12 min. in de oven tot de buitenkant goed droog is.

6
6
  • 1 vanillestokje

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit.

7
7
  • 150 g fijne kristalsuiker

Klop het merg samen met de suiker door de eidooiers.

8
8
  • 500 ml halfvolle melk

Verwarm de melk tot hij lauw is in een pan met dikke bodem.

9
9

Klop het ei-mengsel erdoor en breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Draai het vuur laag.

10
10
  • 1 el maizena
  • 2 el warm water

Los de maizena op in het warm water en voeg toe. Laat het mengsel zachtjes doorkoken tot het gebonden is. Draai het vuur dan uit.

11
11

Schep de warme vanillecrème in diepe borden en laat de eiwitten er als eilandjes op drijven (îles flottantes). Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.