Île flottante
Îles flottantes: drijvende eilandjes in een zee van warme vanille.

Advertentie
Ingrediënten
- 4 middelgrote eieren
- 8 el poedersuiker
- 2 el amandelschaafsel
- 1 vanillestokje
- 150 g fijne kristalsuiker
- 500 ml halfvolle melk
- 1 el maizena
- 2 el warm water
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 150 °C. Splits de eieren, houd de eidooiers achter. Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf in een schone, vetvrije kom. Het eiwit is goed als je de kom op z’n kop kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt. Schep 4 grote bollen (per 4 personen) van het eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak ca. 12 min. in de oven tot de buitenkant goed droog is.
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Klop het merg samen met de suiker door de eidooiers.
- Verwarm de melk tot hij lauw is in een pan met dikke bodem. Klop het ei-mengsel erdoor en breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Draai het vuur laag. Los de maizena op in het warm water en voeg toe. Laat het mengsel zachtjes doorkoken tot het gebonden is. Draai het vuur dan uit.
- Schep de warme vanillecrème in diepe borden en laat de eiwitten er als eilandjes op drijven (îles flottantes). Serveer direct.

Binden van soepen en sauzen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 350 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 58 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 120 mg
Ook te zien in
Île flottante
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Île flottante
Verwarm de oven voor op 150 °C.
- 4 middelgrote eieren
Splits de eieren, houd de eidooiers achter.
- 8 el poedersuiker
Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf in een schone, vetvrije kom. Het eiwit is goed als je de kom op z’n kop kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt.
- 2 el amandelschaafsel
Schep 4 grote bollen (per 4 personen) van het eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met het amandelschaafsel.
Bak ca. 12 min. in de oven tot de buitenkant goed droog is.
- 1 vanillestokje
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit.
- 150 g fijne kristalsuiker
Klop het merg samen met de suiker door de eidooiers.
- 500 ml halfvolle melk
Verwarm de melk tot hij lauw is in een pan met dikke bodem.
Klop het ei-mengsel erdoor en breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Draai het vuur laag.
- 1 el maizena
- 2 el warm water
Los de maizena op in het warm water en voeg toe. Laat het mengsel zachtjes doorkoken tot het gebonden is. Draai het vuur dan uit.
Schep de warme vanillecrème in diepe borden en laat de eiwitten er als eilandjes op drijven (îles flottantes). Serveer direct.