bewaar
Île flottante
Île flottante
bewaar

Île flottante

Îles flottantes: drijvende eilandjes in een zee van warme vanille.

20 min. bereiden
12 min. oventijd
81waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

8 el

poedersuiker

2 el

amandelschaafsel

1

vanillestokje

150 g

fijne kristalsuiker

500 ml

halfvolle melk

1 el

maizena

2 el

warm water

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Îles flottantes: drijvende eilandjes in een zee van warme vanille.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 °C. Splits de eieren, houd de eidooiers achter. Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf in een schone, vetvrije kom. Het eiwit is goed als je de kom op z’n kop kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt. Schep 4 grote bollen (per 4 personen) van het eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak ca. 12 min. in de oven tot de buitenkant goed droog is.

2

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Klop het merg samen met de suiker door de eidooiers.

3

Verwarm de melk tot hij lauw is in een pan met dikke bodem. Klop het ei-mengsel erdoor en breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Draai het vuur laag. Los de maizena op in het warm water en voeg toe. Laat het mengsel zachtjes doorkoken tot het gebonden is. Draai het vuur dan uit.

4

Schep de warme vanillecrème in diepe borden en laat de eiwitten er als eilandjes op drijven (îles flottantes). Serveer direct.

tip

Binden van soepen en sauzen

Instructievideo - 00:47 min.