bewaar
Dominique Persoones chocoladepudding
Dominique Persoones chocoladepudding
bewaar

Dominique Persoones chocoladepudding

Een vertrouwd recept uit het repertoire van een professionele chocoholic.

25 min. bereiden
3 uur wachten
31waarderingen

Ingrediënten

10 personen

10 g

cacaopoeder

35 g

maizena

750 ml

halfvolle melk

100 g

fondantchocolade

½

vanillestokje

50 g

fijne kristalsuiker

Dit heb je nodig

  • glaasjes

Een vertrouwd recept uit het repertoire van een professionele chocoholic.

Aan de slag

1

Los de cacaopoeder en maizena op in 50 ml koude melk. Snijd de chocolade in stukjes. Schraap het merg uit het vanillestokje.

2

Breng de rest van de melk met de suiker, het vanillestokje en het -merg aan de kook. Laat 5 min. zachtjes pruttelen, zodat de smaak van de vanille loskomt en de suiker oplost.

3

Verwijder het vanillestokje en voeg de stukjes chocolade toe. Meng tot deze volledig gesmolten zijn. Voeg al roerend het cacaopoedermengsel bij de hete melk. Laat nog even koken, zodat de melk bindt. Giet de massa in de glaasjes of potjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

tip

variatietipJe kunt deze chocoladepudding in veel varianten maken. Voeg bijvoorbeeld een beetje kaneel aan de chocolade toe, of leg onder in de glaasjes gekaramelliseerde appeltjes of stukjes sinaasappel.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.