bewaar
Dominique Persoones marquise
Dominique Persoones marquise
bewaar

Dominique Persoones marquise

20 min. bereiden
2 uur wachten
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

fondantchocolade

5

middelgrote eieren

100 g

gezouten roomboter

1 el

azijn

6 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • keukenthermometer

  • magnetron

  • 6-vaks siliconen mini-tulbandbakvorm

Aan de slag

1

Smelt de chocolade in de magnetron op de laagste stand tot een temperatuur van 35 °C. Splits de eieren. Meng 3 dooiers stevig door de chocolade. De rest van de dooiers wordt niet gebruikt. Klop de boter tot een romige massa en meng door het chocoladebeslag.

2

Ontvet een kom met de azijn en droog goed af. Klop de 5 eiwitten met de poedersuiker stijf.

3

Spatel 1/3 van het opgeklopte eiwit door het chocoladebeslag. Meng dan de rest erdoor. Doe dit voorzichtig, om zo veel mogelijk lucht in de massa te behouden. Giet het beslag in een vormpje, bijvoorbeeld halve bolletjes van een siliconenvorm, en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

tip

algemeenAls je heel bittere chocolade gebruikt, dan is dit echt een smaakbommetje. En ideaal om in kleine porties in een dessert te verwerken, met rood fruit en een crumble erbij.

Eiwit kloppen

Instructievideo - 00:44 min.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.