bewaar
Gegratineerde shoarmaschotel met knoflookpuree
Gegratineerde shoarmaschotel met knoflookpuree
bewaar

Gegratineerde shoarmaschotel met knoflookpuree

40 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappel

900 g

diepvries bladspinazie

4 el

traditionele olijfolie

300 g

shoarmavlees

6

sjalotten

100 ml

volle melk

2 el

knoflookpoeder

100 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Aan de slag

1

Ontdooi de spinazie. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook de aardappels met wat zout in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de shoarma 5 minuten al omscheppend bruin. Snijd de sjalot in partjes. Voeg de partjes sjalot toe en bak ze 5 minuten mee. Knijp het vocht uit de spinazie en voeg de spinazie toe aan de shoarma. Bak de shoarma met de spinazie nog eens 5 minuten op laag vuur, schep regelmatig om en voeg peper en zout naar smaak toe.

2

Verwarm de ovengrill voor. Verwarm de melk in een steelpan of magnetron. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk. Roer de rest van de olie, knoflookpoeder, zout en (versgemalen) peper door de puree. Schep het shoarmamengsel in de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Bestrooi het geheel met de kaas en zet het 2-3 minuten onder de ovengrill tot er een goudbruin korstje op zit.