bewaar
Shoarma ovenschotel met knoflookpuree
Shoarma ovenschotel met knoflookpuree
bewaar

Shoarma ovenschotel met knoflookpuree

Heerlijk om een grote opscheplepel in te zetten!

30 min. bereiden
331waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

verse stamppotaardappelen

2

uien

4 tenen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

350 g

shoarmavlees

750 g

diepvries Italiaanse roerbakgroente

1

middelgroot ei

150 g

gemalen belegen kaas 30+

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal

Heerlijk om een grote opscheplepel in te zetten!

Aan de slag

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Kook de aardappelen in een diepe pan met een laagje water en zout in ca. 20 min. gaar. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de wok en roerbak hierin het vlees 3 min. Voeg de groente toe en roerbak 8 min. Schep het vlees en de groente in de ovenschaal. Verhit de rest van de olie in de wok en bak hierin de ui en de knoflook 3 min. Voeg de knoflook en de ui aan de hete aardappelen toe en stamp het fijn. Klop het ei erdoor. Voeg de helft van de kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over het vleesmengsel in de ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover en laat het lichtbruin worden onder de hete grill.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.