bewaar
Witlofsalade met chorizo
Witlofsalade met chorizo
bewaar

Witlofsalade met chorizo

20 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 struiken

witlof

1 kleine

winterwortel

1 zak

veldsla

6 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

witte wijnazijn

1 teentje

knoflook

½

chorizoworst

Aan de slag

Verwijder de uiteinden van de struiken witlof, verwijder de buitenste blaadjes en snijd de struiken in grove ringen. Snijd de winterwortel in de lengte doormidden en schaaf er met de kaasschaaf dunne plakken van. Meng in een schaal de witlof, veldsla en wortel. Klop in een kommetje de olie, azijn en knoflook tot een vinaigrette. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schenk de vinaigrette over de witlofsalade en schep alles voorzichtig om. Bak in een droge koekenpan de plakjes chorizo in 10 minuten op laag vuur knapperig. Verdeel de chorizo over de salade. Lekker bij geroosterde kip en gebakken aardappels.

algemeenIn plaats van winterwortel kun je ook tomaat nemen. Snijd twee tomaten in dunne partjes en verwijder de zaadjes