Mi­ni­piz­za met ge­gril­de groen­ten ve­ge­ta­risch

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 8 personen
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal de blaadjes van het basilicum; snijd de steeltjes fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de basilicumsteeltjes met de spinazie totdat die is geslonken. Breng op smaak met zout en peper en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Besmeer de courgette en aubergine met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper. Verhit de grillpan en gril de groenten.
  3. Rol het pizzadeeg uit en snijd er 16 minipizza's uit. Leg de pizza's op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de pizza's met de tomatensaus uit de verpakking en verdeel het spinazie-basilicummengsel erover. Leg de aubergine en courgette erop en bestrooi met de kaas. Bak de pizza's in twee keer in het midden van de oven in 15-20 min. gaar. Bestrooi de warme pizza's met de basilicumblaadjes en serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 454 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Minipizza met gegrilde groenten vegetarisch

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­piz­za met ge­gril­de groen­ten ve­ge­ta­risch

1
1
  • 30 g basilicum

Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal de blaadjes van het basilicum; snijd de steeltjes fijn.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 600 g verse spinazie

Verhit de olie in een wok en roerbak de basilicumsteeltjes met de spinazie totdat die is geslonken. Breng op smaak met zout en peper en laat uitlekken in een vergiet.

3
3
  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 4 el olijfolie

Besmeer de courgette en aubergine met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper. Verhit de grillpan en gril de groenten.

4
4
  • 2 pizzadeeg met tomatensaus

Rol het pizzadeeg uit en snijd er 16 minipizza's uit. Leg de pizza's op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de pizza's met de tomatensaus uit de verpakking en verdeel het spinazie-basilicummengsel erover.

5
5
  • 200 g gemalen geitenkaas

Leg de aubergine en courgette erop en bestrooi met de kaas. Bak de pizza's in twee keer in het midden van de oven in 15-20 min. gaar. Bestrooi de warme pizza's met de basilicumblaadjes en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.