Gegrilde tonijnsteak met basilicumsaus
Gegrilde tonijnsteak met basilicumsaus
bewaar
bewaar

Gegrilde tonijnsteak met basilicumsaus

40 min. bereiden
131waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg ze op een bord en bestrooi met zout. Schep de couscous om met de rozijnen, 4 eetlepels olijfolie, 2 theelepels zout en het sinaasappelsap. Schenk er 300 ml kokend water op en dek af. Maal het basilicum in de keukenmachine fijn met het limoensap, de honing en 4 eetlepels olie. Kwast de tomaatjes in met de rest van de olie. Bestrooi ze met zout en peper en rooster ze 10 minuten in de oven. Wrijf de tonijn in met chilipoeder en zout. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tonijn op hoog vuur in 1-2 minuten per kant lichtbruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Verdeel de couscous over acht borden en leg er de tonijn en tomaatjes op. Besprenkel met basilicumsaus en bestrooi met pijnboompitten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde tonijnsteak met basilicumsaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig