bewaar
Hutsefluts
Hutsefluts
bewaar

Hutsefluts

30 min. bereiden
30 min. wachten
45waarderingen

Ingrediënten

500 g

kipfilet

5 eetlepels

ketjap manis

2 teentjes

knoflook

2

sinaasappels

5 eetlepels

olie

1

gele paprika

1

rode paprika

1 eetlepel

basterdsuiker

2 eetlepels

sherry

3

uien

2

bananen

Aan de slag

1

Meng de kip met de ketjap en de knoflook en marineer minstens 30 minuten. Schil de sinaasappels en snijd de partjes vruchtvlees tussen de witte vliesjes uit.

2

Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bak de paprika met de suiker en de sherry op hoog vuur al omscheppend tot die bruin wordt. Breng op smaak met zout en peper. Schep de paprika in een schaaltje en verdeel de sinaasappelpartjes erover.

3

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de uien tot ze bruin worden. Schep de banaan erbij en laat die meebakken tot hij zacht wordt. Breng op smaak met zout en peper. Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie en bak hierin de kip op hoog vuur in 5-7 minuten al omscheppend krokant bruin. Serveer alles in aparte schaaltjes. Lekker met rijst en satésaus.