Gesmoorde tomaten met gember

Advertentie
Ingrediënten
- 6 trostomaten
- 1 stukje verse gemberwortel (ca. 2 cm)
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels (roerbak)olie
- 1 eetlepel medium sherry
- 1 eetlepel ketjap manis
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tomaten wassen, schoonmaken en halveren. Gember dun schillen en met scherp mes in dunne staafjes snijden. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. In grote (koeken)pan olie verhitten. Tomaten met snijkant naar beneden ca. 3 minuten zachtjes bakken. Tomaten keren en gember en knoflook toevoegen. Nog ca. 4 minuten bakken. Sherry en ketjap erdoor roeren en kort meewarmen. Lekker bij oosterse vleesgerechten en rijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 110 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 4 g
- vet 10 g