bewaar
Gefrituurde broccoliroosjes met gember-knoflooksaus
Gefrituurde broccoliroosjes met gember-knoflooksaus
bewaar

Gefrituurde broccoliroosjes met gember-knoflooksaus

25 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 cm

verse gemberwortel

5 eetlepels

yoghurtmayonaise

2 eetlepels

medium dry sherry

½ teentje

knoflook

1 zak

panklare broccoliroosjes

1

ei

4 eetlepels

sesamzaad

75 g

bloem

250 ml

olie

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Gember boven kom in knoflookpers uitpersen. Met mayonaise, sherry, knoflook, zout en peper naar smaak tot sausje roeren. Grote broccoliroosjes halveren. In lage schaal ei met 100 ml ijskoud water, mespunt zout en sesamzaad loskloppen. Met vork bloem erdoor kloppen, tot licht klonterig beslag. In wok olie verhitten tot er lichte damp vanaf komt. Broccoliroosjes een voor een door beslag halen en met vier stuks tegelijk in hete olie in 3 min. goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken en serveren met gembersaus.

algemeenOok lekker als aperitiefhapje bij een glas bier.