Gefrituurde broccoliroosjes met gember-knoflooksaus

Advertentie
Ingrediënten
- 2 cm verse gemberwortel (, geschild)
- 5 eetlepels yoghurtmayonaise
- 2 eetlepels medium dry sherry
- ½ teentje knoflook (, geperst)
- 1 zak panklare broccoliroosjes (300 g)
- 1 ei
- 4 eetlepels sesamzaad
- 75 g bloem
- 250 ml olie
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gember boven kom in knoflookpers uitpersen. Met mayonaise, sherry, knoflook, zout en peper naar smaak tot sausje roeren. Grote broccoliroosjes halveren. In lage schaal ei met 100 ml ijskoud water, mespunt zout en sesamzaad loskloppen. Met vork bloem erdoor kloppen, tot licht klonterig beslag. In wok olie verhitten tot er lichte damp vanaf komt. Broccoliroosjes een voor een door beslag halen en met vier stuks tegelijk in hete olie in 3 min. goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken en serveren met gembersaus.
Tip:
Ook lekker als aperitiefhapje bij een glas bier.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 270 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 19 g
- vet 18 g