Pas­ta met saus van groe­ne groen­ten

Met volkorenpenne: een bron van vezels, dus lekker verantwoord.

(185)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met volkorenpenne: een bron van vezels, dus lekker verantwoord. 2 personen
3 185

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 2 min. de helft van de erwten toe. Giet de pasta en de erwten samen af.
  2. Snijd de courgette in blokjes en de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de courgette en de knoflook 4-5 min. Breng op smaak met peper. Voeg de rest van de erwten toe en laat deze al omscheppend in 4-5 min. ontdooien.
  3. Voeg de zuivelspread toe en pureer het geheel met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Verdeel de pasta met de erwten over de borden en schenk de groene-groentensaus erover. Bestrooi met de kaas, peterselie en pijnboompitten en serveer direct.

bereidingstip:

Is de saus te dik? Verdun hem dan met wat kookvocht van de pasta.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met saus van groene groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met saus van groe­ne groen­ten

1
1
  • 150 g volkorenpenne
  • 75 g tuinerwten

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 2 min. de erwten toe. Giet de pasta en erwten samen af.

2
2
  • ½ courgette
  • ½ teen knoflook
  • 8 g verse peterselie

Snijd de courgette in blokjes en de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn.

3
3
  • 2 el (olijf)olie

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de courgette en de knoflook 4-5 min. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 75 g tuinerwten

Voeg de rest van de erwten toe en laat deze al omscheppend in 4-5 min. ontdooien.

5
5
  • 50 g zuivelspread

Voeg de zuivelspread toe en pureer het geheel met de staafmixer. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 30 g geraspte 30+ kaas
  • ½ el geroosterde pijnboompitten

Verdeel de pasta met de erwten over de borden en schenk de groene-groentensaus erover. Bestrooi met de kaas, peterselie en pijnboompitten en serveer direct.

bereidingstip:

Is de saus te dik? Verdun hem dan met wat kookvocht van de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.