bewaar
Pasta met saus van groene groenten
Pasta met saus van groene groenten
bewaar

Pasta met saus van groene groenten

Met volkorenpenne: een bron van vezels, dus lekker verantwoord.

25 min. bereiden
207waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

volkorenpenne

150 g

diepvries tuinerwten

½

courgette

½ teen

knoflook

8 g

verse peterselie

2 el

(olijf)olie

50 g

zuivelspread naturel

30 g

geraspte kaas 30+

½ el

geroosterde pijnboompitten

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Met volkorenpenne: een bron van vezels, dus lekker verantwoord.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 2 min. de helft van de erwten toe. Giet de pasta en de erwten samen af.

2

Snijd de courgette in blokjes en de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de courgette en de knoflook 4-5 min. Breng op smaak met peper. Voeg de rest van de erwten toe en laat deze al omscheppend in 4-5 min. ontdooien.

3

Voeg de zuivelspread toe en pureer het geheel met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Verdeel de pasta met de erwten over de borden en schenk de groene-groentensaus erover. Bestrooi met de kaas, peterselie en pijnboompitten en serveer direct.

bereidingstipIs de saus te dik? Verdun hem dan met wat kookvocht van de pasta.