bewaar
Pasta met saus van groene groenten
Pasta met saus van groene groenten
bewaar

Pasta met saus van groene groenten

Met volkorenpenne: een bron van vezels, dus lekker verantwoord.

25 min. bereiden
219waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

volkorenpenne

150 g

diepvries tuinerwten

½

courgette

½ teen

knoflook

8 g

verse peterselie

2 el

(olijf)olie

50 g

zuivelspread naturel

30 g

geraspte kaas 30+

½ el

geroosterde pijnboompitten

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Met volkorenpenne: een bron van vezels, dus lekker verantwoord.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 2 min. de helft van de erwten toe. Giet de pasta en de erwten samen af.

2

Snijd de courgette in blokjes en de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de courgette en de knoflook 4-5 min. Breng op smaak met peper. Voeg de rest van de erwten toe en laat deze al omscheppend in 4-5 min. ontdooien.

3

Voeg de zuivelspread toe en pureer het geheel met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Verdeel de pasta met de erwten over de borden en schenk de groene-groentensaus erover. Bestrooi met de kaas, peterselie en pijnboompitten en serveer direct.

bereidingstipIs de saus te dik? Verdun hem dan met wat kookvocht van de pasta.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta met saus van groene groenten

Met volkorenpenne: een bron van vezels, dus lekker verantwoord.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig