bewaar
Pestosalade op zelfgebakken tomatenbrood
Pestosalade op zelfgebakken tomatenbrood
bewaar

Pestosalade op zelfgebakken tomatenbrood

1 uur 25 min. bereiden
20 min. wachten
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

broodmix kaas-tomaat

500 g

tasty tom trostomaten

2 bolletjes

mozzarella

1 pot

hele geroosterde paprika's

1 zak

rucolasla

100 g

groene pesto

4 eetlepels

olijfolie

1 eetlepel

azijn

Aan de slag

Brooddeeg met 300 ml water bereiden en afgedekt 30 min. laten rijzen. Van deeg plat rond brood vormen en nogmaals 30 min. laten rijzen. Oven op 225 ºC voorverwarmen. Brood 20 min. in midden van oven bakken. Tomaten in partjes snijden. Mozzarella in plakjes snijden. Paprika's laten uitlekken en in reepjes snijden. Warm brood horizontaal halveren en beide broodhelften met pesto (2 el pesto achterhouden) besmeren. Rucola, tomaat, paprika en mozzarella over brood verdelen. Met rucola bestrooien. Dressing roeren van 2 el pesto, olie en azijn. Dressing over salade sprenkelen.