Pestosalade op zelfgebakken tomatenbrood

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g broodmix kaas-tomaat (zak a 1 kilo)
- 500 g tasty tom trostomaten
- 2 bolletjes mozzarella (kaas, a 125 g)
- 1 pot hele geroosterde paprika's (465 g)
- 1 zak rucolasla (75 g)
- 100 g groene pesto
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Brooddeeg met 300 ml water bereiden en afgedekt 30 min. laten rijzen. Van deeg plat rond brood vormen en nogmaals 30 min. laten rijzen. Oven op 225 ºC voorverwarmen. Brood 20 min. in midden van oven bakken. Tomaten in partjes snijden. Mozzarella in plakjes snijden. Paprika's laten uitlekken en in reepjes snijden. Warm brood horizontaal halveren en beide broodhelften met pesto (2 el pesto achterhouden) besmeren. Rucola, tomaat, paprika en mozzarella over brood verdelen. Met rucola bestrooien. Dressing roeren van 2 el pesto, olie en azijn. Dressing over salade sprenkelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 970 kcal
- eiwit 40 g
- koolhydraten 90 g
- vet 51 g