bewaar
3 variaties op salade caprese
3 variaties op salade caprese
bewaar

3 variaties op salade caprese

Kaas, groenten en kruiden: je maakt er heel easy drie verschillende capreses mee. Zo begint je diner meteen al heel bijzonder.

25 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 bol

mozzarella truffel

6

Tasty Tom trostomaten

7½ g

verse basilicum

145 g

geroosterde rode paprika's in pot

7½ g

verse koriander

100 g

chèvres doux geitenkaas 45+

100 g

radijs

7½ g

verse munt

125 g

ricotta

40 g

rucola

Kaas, groenten en kruiden: je maakt er heel easy drie verschillende capreses mee. Zo begint je diner meteen al heel bijzonder.

Aan de slag

1

Snijd de mozzarella in 6 plakken. Halveer de tomaten en bestrooi de snijkanten met peper en eventueel zout. Verdeel (alleen de blaadjes van) het basilicum over de snijkanten van de tomaat. Leg op de helft van de tomaten een plakje mozzarella, leg de andere helft erop.

2

Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van 2 cm. Snijd (alleen) de blaadjes koriander grof. Wentel de geitenkaasjes door de koriander en wikkel de repen paprika om de rand.

3

Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes. Snijd (alleen) de blaadjes van de munt fijn, houd een paar kleine blaadjes achter. Meng de ricotta met de fijngesneden munt en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Leg een paar plakjes radijs in de vorm van een cirkel op een bord en schep er een beetje ricotta op. Garneer met de achtergehouden blaadjes munt.

5

Leg op elk bord 2 bergjes rucola. Leg op 1 bergje een tomaat met mozzarella, en op het andere een bolletje geitenkaas met paprika.

tip

variatietipIn plaats van mozzarella truffel, kun je ook buffelmozzarella gebruiken.

bereidingstipTot en met het mengen van de ricotta met de kruiden kun je dit recept 6 uur van tevoren bereiden. Bewaar de plakjes radijs tot gebruik in koud water.