Su­per­ham­bur­ger

(42) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 42

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, barbecue

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de korsten van het brood. Steek uit 12 sneetjes brood rondjes van ca. 10 cm (bijv. met een leeg conservenblik). Verkruimel de rest van het brood in een keukenmachine. Meng het gehakt met 1 ei, het broodkruim en peper en zout naar smaak. Vorm van het gehakt 8 platte schijven van ca. 10 cm doorsnede. Kook de andere 2 eieren in 7 min. hard. Rooster de hamburgers in ca. 6 – 8 min. gaar. Rooster intussen de broodrondjes in een broodrooster. Roer een dressing van de mayonaise en de azijn. Pel de eieren en snijd in plakjes. Meng het grootste deel van de sla met de plakjes ei, de helft van de tomaten en de dressing. Pak 4 borden en leg op ieder bord 1 broodrondje. Leg een deel van de sla erop, daarna 1 gehaktschijf, 1 plakje tomaat en tomatenketchup. Dek dit af met een broodrondje en herhaal. Serveer de hamburgers met de salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 48 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 02-03

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.