bewaar
Amerikaanse beenham met mango
Amerikaanse beenham met mango
bewaar

Amerikaanse beenham met mango

De zoete mango doet het goed met de honing whiskeysaus. 15 Minuten werk, de oven doet de rest.

15 min. bereiden
50 min. oventijd
pittig
117waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaal

Amerikaanse beenham met honing-whiskeysaus

1 tl

chilipoeder

250 g

pandanrijst

600 g

verse sperziebonen

1

ui

1

verse mango

2 el

zonnebloemolie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

De zoete mango doet het goed met de honing whiskeysaus. 15 Minuten werk, de oven doet de rest.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrooi de beenham met de chilipoeder. Leg de beenham in de ovenschaal en bak in het midden van de oven in ca. 50 min gaar.

2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en halveer. Snipper de ui. Kook de sperziebonen in 4 min. halfgaar, giet af en laat uitlekken. Schil de mango en snijd in stukjes. Leg de laatste 10 min. van de oventijd, de mangostukjes naast de beenham.

3

Verhit de olie in de wok en bak de ui 2 min. Voeg de sperziebonen toe en bak 2 min. mee. Haal de beenham uit de schaal. Roer de beenhamsaus uit het zakje door het braadvocht en de mango. Snijd de beenham in plakken. Serveer met rijst en sperziebonen.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo - 00:22 min.