bewaar
Preischotel
Preischotel
bewaar

Preischotel

Gouden combi: prei met mosterd onder een laag zelfgemaakte aardappelpuree. Met heerlijk malse hamlappen.

45 min. bereiden
40 min. oventijd
140waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 kg

hamlap

2 el

paprikapoeder

2 tenen

knoflook

150 g

ongezouten roomboter

2 kg

iets kruimige aardappelen

1½ kg

prei

1 el

grove mosterd

300 ml

halfvolle melk

1 tl

gedroogde nootmuskaat

100 g

paneermeel

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Gouden combi: prei met mosterd onder een laag zelfgemaakte aardappelpuree. Met heerlijk malse hamlappen.

Aan de slag

1

Kruid het vlees met peper, zout en paprikapoeder en laat dit even intrekken. Snijd de knoflook fijn. Bak het vlees in ⅓ van de boter op middelhoog vuur bruin. Laat de knoflook 1-2 min. meebakken. Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan in 30 min. gaar.

2

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 min. gaar. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Fruit de prei in ⅓ van de boter en voeg de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en voeg al roerend ⅙ van de boter en de warme melk toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

4

Schep het preimengsel in de ovenschalen, verdeel het vlees en de jus erover en strijk de puree over het vlees uit. Strooi het paneermeel over de puree en leg er klontjes boter op. Schuif een schaal in de oven en laat deze in 30-40 min. goudbruin worden.

Vis en vlees bakken

Instructievideo - 00:58 min.